Ziua de azi este, in mod special, despre… prostia omeneasca (Vinerea Mare)

Personal blog

Rastignirea

Din clipa in care Pilat renunta la dreptul sau de gratiere si il preda pe Iisus evreilor, Domnul este parasit in mainile calailor Sai. Sinedristii, pe care ii vom regasi pe Golgota, grabesc pornirea convoiului, caci in acea seara se praznuiau Pastile si pana atunci osanditul trebuia sa-si fi dat sufletul. Impreuna cu Iisus aveau sa fie rastigniti si doi talhari, condamnati probabil mai de mult, pe care Pilat, in semn de dispret fata de iudei, ii asociaza la supliciul Aceluia socotit drept regele lor.

Osanditii trebuiau sa-si poarte singuri crucea pana la locul executiei, ei fiind dati in grija unui sutas, ajutat de o mica unitate de ostasi romani. Evreii il duc la moarte, dar romanii sunt cei ce supravegheaza executarea pedepsei.

In urma venea multime mare de popor, dintre care nu toti erau impotriva lui Iisus. Fiind ajunul Pastilor, in Ierusalim se aflau in acel moment numerosi…

View original post 6,439 more words

1 thought on “Ziua de azi este, in mod special, despre… prostia omeneasca (Vinerea Mare)

  1. Domnule Dr. Stefan Traian Grozescu, am aflat despre blogul dumitale datoria faptului ca suntem prieteni pe Facebook. Vreau sa-ti dau opinia unui evreu. Spun “opinie” pentru ca deocamdata asta va reprezenta pentru dumneata. Cu timpul si cu voia lui Hashem si bineinteles cu bunavointa dumitale, poate vei reusi sa intelegi DE CE evreul are dreptate in privinta d-zeului vostru – al crestinilor!

    Religia Crestina este o ideologie care nu functioneaza nici macar pe plan teoretic. Creștinismul este cel mai confuz ghiveci de legende si povesti fara sens si imposibil de justificat, care a fost vreodata perpetuat de neamuri, sau asupra lor.

    Deocamdata, pentru o descriere mai amanuntita, va invit (pe dumneata si pe TINE cititorule) sa vizionati pagina de aici … http://OrtodoxPagan.com/

    O zi buna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s